Specialvine

På denne side finder i nøje udvalgte vine som vi ikke normalt har på vores vinkort. Her skiftes ofte ud og alle vine findes kun i begrænset omfang. Dette vinkort er sammensat af vores Vinsommelier Nadja som modtog ’nålen’ fra Dansk Sommelier Forening i 2022.

I samarbejde med Fødevarebranchens Kompetenceløft og Den Europæriske Socialfond gjorde det muligt for os at videreuddanne Nadja til netop sommelier.

Forbehold for udsolgt

Le Fiefs de Lagrange Saint Julien 2014
Bordeaux
Carbernet Sauvignon
Merlot

Fiefs de Lagrange, anden vin fra Château Lagrange i Saint Julien, er kendt for regelmæssigheden af sine kvalitetsårgange efter årgange.

2014-årgangen er allerede klar til at drikke. Fra ejendommens unge vinstokke er den mere tilgængelig end den store vin. Farven er dyb, intens. Næsen har aromaer af sorte frugter som brombær og vanilje. På ganen er vinen elegant, harmonisk med en god længde uden overdreven tanniner.

David Moureau Santenay Cuvee S 2018
Bourgogne
Pinot Noir

Cuvée S er nok den vin, der tegner David Moreau bedst. Marken er beliggende midt i Santenay, og Davids familie har i generationer ejer en nærmest perfekt beliggende parcel, hvor det øverste jordlag er så tyndt, at moderklippen flere steder bryder igennem. Det helt fantastiske ved vinmarken, set ud fra et forbrugersynspunkt, er, at den næsten altid angribes af millerandage hvilket betyder, at der udvikles en blanding af små og store bær i drueklaserne, som giver et betydeligt lavere udbytte, men en mere intens smagende most.Næsen domineres af kirsebær, skovjordbær og mineraler. Smagen er koncentreret med silkebløde tanniner og en høj syre, som forlænger eftersmagen.

Passer godt til vildt og lyst kød

Vincent Giradin Cuvee saint- Vincent 2018
Bourgogne
Pinot noir

45 år gamle vinstokke dyrket i vinmarker beliggende i det regionale appellationsområde i Cote de Beaune.

Håndplukket, delvist afstilket og blødt presset. Efter gæring puttes vinen på 500L franske egetræsfade (10% nye), hvor den lagres i 10 måneder .Duft af noter af syrlige kirsebær og hindbær.

Dejlig dyb farve, de mørke kirsebærfrugtaromaer følger med i ganen. Denne vin er ret blød, saftig og frisk med fine tanniner og syre i flot balance

Accornero, Barbera del Monferrato Giulin 2018
Italien Piemonte
Barbera

Accornero, Barbera del Monferrato Giulin 2018 er lavet på 100 % Barbera fra Monferrato.

Accorneros Barbera Giulin Mættet rubinrød farve, udtryks- fuld næse med røde bær og mørke stenfrugter og i munden opleves harmoni og der er nerve og saft i smagen og den fremstår meget velstruktureret. Barbera har masser af syre, men kun et meget moderat tannin-indhold

 med en elegant og harmonisk smag Giulin er en rigtig bøfvin med en udtalt karakter af kirsebær og blommer flankeret af et elegant fadpræg.

Macon Solutre Pouilly, Ch. de Beauregard 2020
Frankring Bourgogne Maconnais Chardonnay

En herlig ekspressiv duft, hvor hvide blomster blander sig med smør og tropisk frugt. Smagen er præcis med mundrensende frugtsyre og god koncentration i frugtens nuancer. Lang og vedvarende eftersmag, der står helt rent. Uhyre elegant, struktureret og i flot balance med sarte frugtige citrusnoter og frisk syre, byen Macon Solutré Pouilly, som ligger lige ved den berømte Solutre klippe i det sydlige Bourgogne. Den lidt højere varme bidrager til mere intensitet og dybde i smagen. Vinen har været kortere tid på brugte egetræsfade, men fremstår flot ren og frugtfyldt i smagen.

Southern Right, Sauvignon Blanc, 2020
Sydafrika Cape
Sauvignon Blanc

Anthony Hamilton Russell har skabt denne sprøde sydafrikanske hvidvin, med maximalt fokus på frugtighed, vinens mineralitet i en smuk, vinøs sammenkobling af balance.

Fremstillet på en måde, der sikrer, at stedets og jordens personlighed ikke overskrides af sortens kraftfulde karakter, udviser denne vin den typiske sydlige højre balance mellem stram “Old World” mineralitet og længde med antydninger af “New World” tekstur og krop.. Sandstensjordene har bidraget med deres typiske lyse, strækbare karakter og en markant saltholdig mineralitet.